Köpvillkor för privatperson

Ordervillkor
Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning.
Följande villkor reglerar förhållandet mellan dig som kund och Kolbullepannan / Pilagården när du handlar på Kolbullepannas webbplats över internet:

Beställningar
Beställningar är bindande och du som kund är skyldig att betala din beställning. Vi levererar enbart inom Sverige.
Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Kolbullepannan / Pilagården lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.

Kortbetalning
Vi har företaget Payson som betalningslösning med kort för att du som kund ska kunna genomföra säkra kortbetalningar i vår e-butik. Det är mycket säkert att betala med Payson jämfört med många andra betalsätt på nätet. Skälen till detta är flera men grunden är att de använder en säker teknik i alla led från deras betalservrar via webbplatserna och till dig. Vidare har Payson hög fysisk säkerhet och dessutom använder de SSL/kryptering och kontroll mot manipulation av URL, priser mm, och checksummekontroll med MD5 samt en genomtänkt filosofi beträffande lösenord, skydd av personliga uppgifter o.s.v.

Det allra viktigaste vid betalning med kort, är att betalföretaget och den säljande sajten inte sparar ditt kortnummer eftersom det är orsaken till de flesta kortbedrägerier på Internet. Därför sparar de ALDRIG några kortnummer och därför kan ingen bedragare komma åt ditt kortnummer varken hos Payson eller hos Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB när du använder vårt system. Din säkerhet är viktigt för oss!

Orderbekräftelse
När du har genomfört ett köp hos Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB så skickas en orderbekräftelse automatiskt till den e-post adress som du har angett. Om du använder Hotmail eller liknande e-post program så se till att ditt skräppostfilter är inställt på låg. Om annan inställning kommer inte vårt e-post meddelande fram. Om du inte har fått någon orderbekräftelse skickad till din e-post så kan du logga in på vår hemsida och kontrollera att din order har blivit registrerad. Där kan du även beställa en ny orderbekräftelse.

Fraktfritt
Ordervärde från 500:-

Ångerrätt - 14 dagars öppet köp hos Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB
Vi tror att du kommer att vara nöjd med vilken vara du än köper hos oss, men eftersom vi vill att du som kund i lugn och ro ska kunna besluta om du vill behålla varan eller inte så erbjuder vi alltid 14 dagars öppet köp på våra produkter. Du har också alltid rätt att häva ditt köp om varan är slut. Ångerfristen gäller på allt i e-butiken. För att Öppetköp ska gälla måste varan vara oanvänd och otvättad och returneras i sin originalförpackning.
Om du utnyttjar din ångerrätt och returnerar som postpaket eller brev får du själv betala för returportot. Du står för transportrisken. Fyll i retursedeln som bifogas ditt paket, skriv vad du returnerar. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi inom 30 dagar tillbaka det belopp du betalat för dina varor. Vi betalar tillbaka pengar till ditt bankkonto, ej på något annat sätt. Vi betalar ej tillbaka portot, utan endast vad du betalade för dina varor. Om du har handlat via faktura och skickar tillbaka varorna inom 14 dagar så hinner vi dra av summan på fakturan och skickar en ny via mail.

Bytesrätt/Reklamation/Retur
Du betalar endast returavgiften om du byter till annan färg eller storlek, annars tillkommer avgift som vid ny order. Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi för frakten. Gäller det en använd vara, så ta först kontakt med Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad, betalar vi tillbaka det belopp du betalt inom 30 dagar från mottagandet av ditt paket. Skriv vad du returnerar och uppge varför du inte är nöjd. Vid byte eller retur står du för transportrisken. Vi betalar endast tillbaka pengar till ditt bankkonto, ej på något annat sätt. Om Du kastar förpackningen, mister Du möjligheten att returnera produkten inom 14 dagar. Det är därför en god idé att Du sparar förpackningen i 2 veckor efter leveransen.

Observera att ej avhämtad försändelse INTE gäller som retur eller ångrat köp – du måste alltid hämta ut ett beställt paket, därefter går det bra att returnera det.

Konsumentköplagen /ARN
Konsumentköplagen ger dig rätt att reklamera en vara inom 2 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Men vänta inte med att påtala felet. Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer.

Du har betalt men varan har tagit slut hos oss
Om din vara är slut har du alltid rätt att häva köpet eller välja att få den vara som är slut i separat försändelse när ny inkommit från leverantören. Vi arbetar alltid med att kunna skicka ut din vara så fort som möjligt. Om varan även är slut hos leverantören kommer vi kontakta dig så vi kan lösa återbetalningen av dina pengar till ditt bankkonto så snart som möjligt.

Restnoterade varor
Restnoterade varor levereras inte. Detta på grund av att varorna kan vara slut hos leverantören. Vi förbehåller oss för eventuella slutförsäljningar.

Lagerstatus
Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB förbehåller sig rätten att korrigera eventuella felaktigheter i lagerstatus och leveranstid i efterhand. Vidare är Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB inte skyldig att tillhandahålla produkt som utgått ur sortimentet eller som inte längre finns tillgänglig även om du har beställt sådan. Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB försöker i dylika fall alltid hitta en likvärdig produkt/ersättningsvara. Skulle Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB inte lyckas hitta likvärdig vara häver vi köpet och betalar tillbaka hela orderbeloppet (inklusive eventuella avgifter).

Information på vår shop
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga varor i vårt sortiment. Bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, vilket innebär att vi ej kan garantera att bild återger varans exakta utseende eller färg.

Montering
Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB bistår ej med montering av produkter. Det är ditt ansvar att produkter monteras på ett fackmannamässigt sätt och enligt gällande lagar och förordningar. Kolbullepannan / Pilagården Konsult AB frånskriver sig allt ansvar för skador som uppstår genom felmonterade produkter och alla krav på ersättning från kund till följd av dylika felmonteringar.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.